Moskou 2/ Vertrek naar Krasnoyarsk
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Sanne en Janneke
31 Oktober 2009 | Rusland, Moskou
28 oktober werd ik om 9 uur 's ochtends opgehaald. Tenminste dat was de bedoeling, begon al te twijfelen of ik me niet had moeten melden totdat er een klein bebaard vrouwtje het hotel in kwam lopen met mijn naam op een blaadje. Sprak goed engels en samen vertrokken we naar het Kremlin. Zij had kaartjes voor de metro, ik volgde haar en had geen idee hoe het allemaal werkte. Wat een verkeer daar beneden zeg. Onze metrobaan lag 30, 40 meter onder de grond. Alles stond in het Russisch aangegeven, later ontdekte ik hoe het werkte. Was erg blij dat ik haar kon volgen, was spits dus moest goed in de gaten houden waar ze was. Gidsje begon in de metro al te vertellen en is daar eigenlijk niet meer mee gestopt. Tas afgegeven bij de garderobe buiten het Kremlin en daarna mochten we naar binnen. Geen idee dat het zo groot was, was alleen nog maar aan andere kant van de muur geweest (Rode Plein). Er zijn vijf kathedralen, theater en Gouvernment gebouwen. Er vliegen weinig vogels omdat deze afgeschrikt worden door vier roofvogels die een bepaald geluid afgeven. Na een flinke toer weer naar buiten en daar koffie gedronken. Met de metro reden we naar het Cosmos hotel, waar gelukkig mijn treintickets lagen. Klopte dus wel dat ik niks kon vinden bij mijn hotel, want dat kantoor is vorig jaar gesloten.. Bij de metro gedag gezegd en ik ben alleen terug gegaan naar het Rode Plein. Buiten het Kremlin is de Tomb of the Unknown Soldier, hier staan drie soldaten in houding een uur lang te waken. Na dit uur komen er drie nieuwe soldaten aan marcheren en wisselen van wacht. Kon hier een mooi filmpje van maken, indrukwekkend. Op de terugweg een halte te vroeg uitgestapt (niet goed geteld), daarom kwam het me niet bekend voor;-)..In cafe vlakbij het hotel wat gedronken en daarna terug naar het hotel..
29 oktober de wekker op half tien gezet. Vroeg me af of ik wakker zou zijn geworden als ik de wekker niet had gezet. Bekeken wat ik wilde zien en de metro ingestapt. Uitgestapt bij metro Arbatskaya en nog geen 100 meter verder kwam er met veel vertoon een colonne auto's voorbij met zwaailichten en sirenes. President misschien? Driebaansweg was helemaal afgesloten. Veel auto's die hier rijden met zwaailicht en sirene. Langs verschillende kathedralen gelopen, "White House", dierentuin, achterafstraatjes en geeindigd bij kathedraal van Christ the Saviour. In de kathedralen staan geen banken, iedereen staat er. Kilometers gelopen en op elke hoek kon ik wel weer een foto maken. Daarna met de metro naar Novodevichy Convent Cemetry, begraafplaats voor veel bekende Russen. In 2007 is Boris Jeltsin er begraven, ook Einstein ligt er begraven. Grote kathedraal in het midden, werd al schemerig dus weer terug naar het hotel. Even langs mijn "stamkroeg";-). Een biertje kennen ze niet, zelfs deftige dames aan de halve liters. 's Ochtends beginnen aantal Russen al met drinken. Schoonmaaksters hoor ik 's ochtends de lege flessen van de kamers halen. Werd niet laat, was helemaal op..
30 oktober beetje uitgeslapen, Spierpijn en een zere enkel. Na het ontbijt weer naar de metro gelopen. Pff, scheelt wel een paar graden met de eerste dag. Behoorlijke wind en op de plassen lag ijs. Vandaag theater Bolsoi, Kitay Gorod (soort Chinatown?!) en Christye Prudy. Vandaag was herdenking van slachtoffers van Stalin regime, kwam bij een monument wat met bloemen was bedekt. Het was de bedoeling om iets minder te lopen vandaag, maar is nog niet echt gelukt..Tussen de middag moest ik erg nodig naar de wc (zal jullie de details besparen) en was ik toch heel erg blij met van de plastic wc's die overal in de stad staan. Later nog naar Gorky Park gelopen, een pretpark midden in de stad. Rond 5 uur terug gegaan naar het hotel, weer tijdens spits. Wat een drukte zeg, niet te geloven. Wel 200 mensen die wachten voor de roltrap voor 1 lijn van de metro. Rechts staan op de trap, links doorlopen. Duizenden en duizenden mensen beneden. Elke drie minuten een metro en nog duwen om naar binnen te komen. 's Avonds niet veel meer gedaan, behoorlijk op.
31 oktober even een stukje schrijven voor de site en om elf uur word ik opgehaald, half twee vertrekt de trein naar Krasnoyarsk..
Soms zou het leuker zijn om met iemand anders te zijn. Tot nu is dit een prima alternatief. Hele dag zelf bepalen wat ik wil bekijken, verder nog niet veel mensen ontmoet. Paar keer wat mensen gesproken. Word redelijk vaak in het Russisch aangesproken, neem aan dat dat komt door de muts op mijn hoofd;-).. Zou er voor tekenen om zometeen alleen in de trein te zitten, maar ik vrees dat er nog drie anderen in de coupe zitten. Hopelijk snel meer en hopelijk ook wat fotoos. Doeidoei
31 Oktober 2009 - 08:11
Suus:
Hey Jippie,
Wat leuk om je verhalen te lezen.
Geniet ervan! -
31 Oktober 2009 - 13:55
Luz:
Ik zou wel ff zomaar op en neer willen om even een paar van die halve liters met je te drinken en je gezelschap te houden...maar helaaz...
Ik ben benieuwd naar je coupe-genoten....en of die stinkende dikke oude snurkman waar we t over hadden erbij zit!! Kuz -
01 November 2009 - 11:15
Smoekie:
He kanjer je zult me toch wel missen!!!!! -
01 November 2009 - 11:33
Trees Van Beuningen:
Janneke heel veel lieve groetjes van mij.geniet er maar van, maar het is wel een dik pragramma,waar je heel,heel veel zult zien.
Groetjes Tante Trees -
01 November 2009 - 13:02
Ben En Bets:
wat een indrukken,zels het lezen hiervan is al vermoeiend.Fijne voortzetting en blijf alert!!
Liefs van ons. -
01 November 2009 - 14:02
Jan Bisschops:
ik vind het heel knap janneke .zou het niet nadoen gr.jan -
02 November 2009 - 22:06
Jan Bisschops:
ben zeer benieuwd hoe het met je gaat ? woensdag 4 nov. heb ik je ouders gevraagd om te komen eten bij mij. dan hoor ik wel hoe jij die mooie reis ervaard. veel liefs van jan -
04 November 2009 - 20:30
Hay & José:
Hoe wist je dat allemaal in Moskou? Goede voorbereiding of Lonely Planet guide?
Het is en blijft spannend.... -
09 November 2009 - 10:54
Floortje:
Hey Kanjer,
Hoe gaat ie? Vermaak je je een beetje. Vast wel, je komt waarschijnlijk zoveel mooie dingen tegen, leert mensen kennen en je zal al wel bijna russisch kunnen toch? -
27 November 2009 - 17:10
Jan Bisschops:
hallo janneke . ik was gisteren bij je ouders .ik heb de eettafel blank geschuurd en de deuren gelakt. toen vertelde je moeder , over dat kopje thee. nou kun je bij mij voor 1euro een kopje thee kopen.en da laat ik de gordijnen open.groeten uit eindhoven