Tuurlijk: Goodmorning Vietnam!!!! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Sanne en Janneke - WaarBenJij.nu Tuurlijk: Goodmorning Vietnam!!!! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Sanne en Janneke - WaarBenJij.nu

Tuurlijk: Goodmorning Vietnam!!!!

Blijf op de hoogte en volg Sanne en Janneke

05 Augustus 2012 | Vietnam, Hanoi

29 juli werden wij wakker na een redelijke nacht in ons guesthouse. Heerlijk koude douche genomen en ergens een westers ontbijt gezocht... Het was een zondag dus weinig zou er te doen zijn. Een internet café gevonden. Nou ja café is groot woord, een donkere ruimte met een kip die ons bezig hield. Even later, tijd ging langzaam, info gezocht bij toerist office die natuurlijk dicht was. Maar ja, misschien hing er toch nog iets over onze busreis met tijden morgen, want niemand weet wat!
Terug naar ons GH om daar verder te relaxen, onze huisbaas vroeg wat wij met eten gingen doen, hij wilde voor ons koken! Super leuk. Na tijd niet veel gedaan te hebben soepje bij de buren gegeten, super spicy en toen nog wat van dorp ontdekt. Het is regensiezoen en al een paar dagen hebben wij hier af en aan flink last van, flinke buien en dan weer droog.
Jip ging even bier kopen voor ons avondmaaltijd en kwam toen nieuwe reizigers in ons GH tegen. Eigenaar GH liep met jerrycan Lao whiskey binnen. We hebben uiteindelijk met zijn zessen gegeten, 2 Belgen (Simon en Iris) en twee fransen. Super lekker en veel gegeten en kregen nog 2 flessen Lao wiskey erbij..... Heerlijk genoten

30 juli moesten wij vroeg op en ietsje last van de whiskey van de avond ervoor. Hele nacht geregend en ons hart vast gehouden of onze bus wel ging. Is namelijk seizoensgebonden, de wegen en bruggen zijn nog niet af en kan soms door regenval onbegaanbaar zijn...
Bootje de rivier over in hurkzit en met zessen de bus in! Stampvol met spullen en wij nog ergens op 1,5 zitplek plaatsgenomen.
We vertrokken op tijd; goede start. Meteen bij begin, vroegen wij ons af hoe dit ging lopen. Nog steeds regen en dus veel modder... Af en toe moesten we door flinke rivieren en diepe gaten in de weg. Veel geslingerd maar super mooie natuur om ons heen. Tussenstop voor ontbijt en plassen. Jip was even niet lekker geworden en andere zitplek aangenomen. Uiteindelijk bij de Vietnamese grens aangenomen, uit gecheckt van Laos en inchecken Vietnam!

Goodmorning Vietnam!!
Het weer was er niet beter op en het onthaal bij douane ook niet, kort en duidelijk van taal. ( we hadden al zoiets vernomen...). Maar later heel vriendelijk, hij kwam info en tips geven.
Om 1 uur aangekomen in het historische plaatsje Dien bien phu, erg lelijk maar de omgeving mooi. Met zijn zessen een GH gezocht, afgedingd en geslapen... In de namiddag stadje in en historische monumenten bekeken, onze eerste ontmoeting met karaoke en boodschappen gedaan voor onze reis de volgende dag.
We kwamen onze Belgische vrienden weer tegen en gingen in de avond gezellig met zijn vieren Vietnamees eten bij de locale mensen.
Heerlijk cocktail als toetje en lekker naar 'huis'. Voor het eerst dat we een tv op de kamer hadden, even de OS gevolgd met wat onweer op de achtergrond. Sanne vond het flink hard, zei Jip: ' ah joh niets aan de hand' ..... KNAL: dichtbij ons hotel ingeslagen in telefoonantenne en alles uit...

Good night Vietnam!