Goodbye Vietnam!! Goodmorning Cambodja
Blijf op de hoogte en volg Sanne en Janneke
26 Augustus 2012 | Cambodja, Phnom-Penh
Onze nachtbus zou rond half twaalf vertrekken en dat werd een uurtje later. Behoorlijke knaken bus maar de alcohol zal ons in slaap wiegen....:-) althans voor Jip wel, Sanne kon niet zitten ivm haar rug. We stonden paar uur voor de grens te wachten tot die open was en toen uitgecheckt van Vietnam, en Hello Cambodja! Ontbijten en meteen kwamen er al arme kinderen bedelen en verkopen.
Om 10:30 aangekomen in Phnom Peng en eerst weer een broodje en lekker biertjeo. Mooi hotelletje gevonden dichtbij rivier. Geslapen voor wij naar een 'Wat' gingen, wij wilden ook naar het paleis maar die was bijna dicht. Toen sprak een tuk tuk jongen ons aan, (zoals bijna iedereen) met de vraag wat wij wilden gaan doen, misschien wel een kickbox wedstrijd?!! Dat leek ons leuk en na stevig onderhandelen gingen we op pad, goedkoop biertjes gekocht en aangekomen ergens buiten de stad. Een echt kickbox arena, camera's, niets was vergeten. Flinke rake klappen, twee uitgeslagen voortanden en een paar uur verder hebben wij bij een beroemd restaurant 'Friends' gegeten. Gerund door straatarme kinderen die een tweede kans krijgen om te leren koken, serveren en klantvriendelijkheid naar de toeristen. Waanzinnig lekker eten en de beste strawberry Marguérita op!
29 Augustus 2012 - 10:01
Pien:
Wat heerlijk om te lezen dat jullie het zo fijn hebben samen!
Bijna weer terug naar het slome Holland. Geniet van de laatste dagen!
Dikke zoen,
Pien